Interior Design: badkamer renovatie

Over ons
Aannemers- en bouwersblog

Dag allemaal! Mijn naam is Omar, ik ben 27 jaar en woon sinds kort samen met mijn vriendin samen op een appartement. Onlangs kochten we een bouwgrond en hebben we dus ook plannen om na het huurappartement van start te gaan om ons eigen stekje te (laten) bouwen. Momenteel zijn we volop bezig met inspiratie op te doen en te informeren naar ervaringen bij vrienden, kennissen en familie. Alvorens van start te gaan is het namelijk van groot belang te weten waar je aan toe bent. Bovendien is het werken met een vakman ook van onschatbare waarde. Opzoek gaan naar goede aannemers en bouwbedrijven is dan ook onontbeerlijk. Ontdek het allemaal op mijn blog.

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen

Interior Design: badkamer renovatie

13 oktober 2017
 Categorie├źn: Aannemers, Blog


Als een badkamer renovatie goed wordt gepland en uitgevoerd kan dit vaak een "wow" factor betekenen voor jouw woning. Een goede badkamer renovatie kan van een vochtige, gedateerde ruimte iets mooi en functioneel maken. Een badkamer renovatie vraagt wel wat werk en knowhow en kan toch wel wat onvoorziene kosten meebrengen. Zodra je begint met de afbraak kan een lekkende buis of afvoerpijp opduiken. Het is daarom best een buffer van ongeveer 20% te voorzien in jouw budget. We geven je graag enkele nuttige tips bij het renoveren van jouw badkamer. Vraag iemand die iets af weet van algemene renovatie in plaats van een loodgieter. Betrek iemand bij jouw project die het project volledig kan afwerking van sloop tot voltooiing en de juiste volgorde van handelen kent. Neem bijvoorbeeld De Badkamervakman.nl / Nirox BV. Het is geen goed idee om zelf jouw badkamer te renoveren, tenzij je een heel ervaren doe-het-zelver bent. Waterleidingen of buizen vervangen, alles waterdicht maken, enzovoort, het is echt werk voor specialisten die gebruik maken van materialen die aan de normen voldoen. 


Heb niet alleen oog voor het uiterlijk

Je zou verrast kunnen zijn wanneer er wordt voorgesteld om jouw leidingen te vervangen. Maar het is belangrijk om het te doen, vooral als je nog oude loden leidingen hebt die in de muren of vloeren zitten. Door het gevormde sediment in de buizen kan de waterdruk al aanzienlijk gedaald zijn. Het beste is om alle waterleidingen en verbinden door koper of door gerenommeerde kunststofleidingen te vervangen. Wanneer de inrichting en de armaturen ongeveer op dezelfde plaats komen; betekent het voor de aannemer dat er niet te veel breekwerk moet gebeuren en dit minder zal wegen op jouw budget. Op deze manier houd je meer over voor douche, kranen en armaturen.


Vermijd heel duur design materiaal

Het is gemakkelijk om jouw budget te overschrijden als je naar een designzaak gaat en er dure kranen, tegels, een douche, een bad, meubilair, enzovoort, aanschaft. Design staat niet altijd voor super kwaliteit maar bekende merken leveren ook heel stijlvol en duurzaam materiaal dat perfect aan jouw wensen zal voldoen. Op die manier betaal je niet alleen maar voor het design maar ook voor duurzaamheid en kwaliteit. 


Zorg dat je de juiste plaatsen voor het sanitair en meubilair aanduidt

Als je al het werk door een aannemer laat uitvoeren zal die zich meestal houden aan de standaardhoogten van toiletten, wasbekkens, kranen, enzovoort. Als je afwijkende hoogtes wil zul je je dit aan het begin van de werken moeten bespreken. Dit zal over het algemeen zorgen voor meer kosten. Als de renovatie naar jouw wens verlopen is en je budget niet te veel is overschreden zul je jouw badkamer meer aanvoelen als een ontspanningsruimte, vooral ook als je nagedacht hebt over rustgevende kleuren voor zowel de betegeling, eventueel schilderwerk en het sanitair. De renovatie van jouw badkamer betekent ook een grote meerwaarde voor jouw woning als je later zou beslissen om die te verkopen.